måndag 27 mars 2017

Skolmat och kommande möte med skolledningen

I det senaste informationsbrevet från rektor fick vi föräldrar följande information:

"Från den 27 mars 2017 kommer vi att få vår skolmat från Campus Konradsberg, centralkök som levererar 2 000 portioner varje dag.
Från den 3 april 2017 kommer vi inte ha någon matsal, då behöver vi äta i andra lokaler. Vi har arbetat intensivt med detta, fram till nu, för att hitta den bästa, säkraste och mest funktionella lösningen.  Vi kommer att ha vår skolmatsal i Spånga Folkan från den 3
april.
Detta innebär att våra elever och personal får promenera fram och tillbaka till Spånga Folkan där vi kommer att upprätta en skolmatsal med plats för ca 170 ätande.
Vår ordinarie kökspersonal kommer att ansvara för mathållning, servering, tillagning av specialkost, hantering av sallad samt diskning."


Till Spånga Folkan är det cirka 1 km från skolan dvs. 2 km ToR. Enligt google tar det ca 11-13 min att promenera beroende på vilken väg som väljs.

Föräldraföreningens styrelse har fått in reaktioner från fram för allt förskoleklasserna som är oroade över lösningen. Föräldrarna vi har hört av är bl.a. oroliga över att mycket tid kommer att gå till promenad, säkerheten vid promenaden och belastning på personal.
Sen har vi hört av andra föräldrar som tycker att det låter som en bra lösning och som hoppas att en daglig promenad till Spånga folkan kommer att leda till en ännu bättre hälsa hos barnen och piggare barn i klassrummet.

Vad tycker ni övriga föräldrar?
Maila oss gärna på nalstaff-styrelse@googlegroups.com eller kommentera i FB-gruppen
Styrelsen kommer ta upp frågan med skolledningen imorgon tisdag (28/3) då vi har ett möte bokat med nya rektor.