fredag 13 oktober 2023

Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2023/2024

Verksamhetsplan Nälstaskolans föräldraförening verksamhetsåret 2023/2024

Nälstaskolans föräldraförening (NSFF) kommer under detta läsår att fortsätta samarbetet med skolan genom att ha regelbundna möten med skolans rektor och ledning för att utbyta information och diskutera aktuella frågor. 

Medlemsdialog
NSFF ska fortsätta arbetet med att förbättra information till klassföräldrar om vad som ingår i deras uppdrag. Vi ska samarbeta med skolledning och delta i Föräldraråd där klassförälder och andra intresserade föräldrar bjuds in till dialog. Detta är ett led i arbetet för att synliggöra de frågor som föreningen arbetar med och att få en närmare dialog med våra medlemmar och övriga föräldrar på skolan samt skolledning. Vi kommer att arbeta för en mer jämställd fördelning av klassrepresentanter och även i styrelsen. 

Nälstaskolans dag
NSPP vill fortsätta traditionen med Nälstaskolans dag i maj och utveckla samarbetet med skolans personal. Önskan är att arrangera mer uppträdanden och evenemang tillsammans med skolans lärare samt ev. bjuda in fler aktörer som t. ex. Scouterna, brandförsvaret, polisen, kulturskolan eller liknande. 

Information
NSFF kommer att fortsätta informera föräldrar och andra intresserade genom vår hemsida, Facebook, på föräldramöten, medlems- och klassombudsmöten samt genom att svara på mejl. Vi vill gärna attrahera fler föräldrar till vår Facebook grupp, eftersom det är en smidig kanal att kommunicera genom, både för föräldrar och styrelse. 

Föräldravandringar
NSFF kommer att arbeta för att öka deltagarantalet på föräldravandringarna. Vi utlyser t. ex. en tävling med ett pris på 1500 kr till den klass där flest föräldrar vandrar. Varje klass har två vandringstillfällen detta läsår och därmed finns det två tillfällen per klass att vinna 1500 kr. 

Föreläsning
Vi planerar att erbjuda medlemmarna en föreläsning under vårterminen. Tankar finns på att samarbeta med Vinstaskolans och andra närliggande skolors föräldraföreningar om föreläsningar för att fler föräldrar ska få chans att komma. 

Skolmiljö
NSFF vill fortsätta att utveckla samarbetet med skolan gällande såväl den fysiska miljön, både inne och ute, som den psykosociala miljön. Vi önskar att bidra till en minskad skadeverkning på skolans område genom föräldravandringarna. Vi hoppas också kunna bidra till miljön kring skolans bibliotek och fortsätta det arbetet med kvarglömda kläder som vi i år har startar. 

Sportdagen
Vi vill i höst arrangera sportdagen igen som vi kallar den eftermiddagen då vi bjuder in föreningar i västerort till skolgården för att familjer på skolan ska kunna hitta en aktivitet för sitt barn. 

Bidrag
NSFF ska fortsätta informera lärare om våra bidrag och att dela ut bidrag till klasser som vill genomföra kulturaktiviteter, utflykter och annat som skapar sammanhållning i klassen och sätter guldkant på tillvaron som elerv på Nälstaskolan. Bidraget är 80 kr/elev.